:: Pilihan Hidup ::

Bismillahirrahmanirrahim....

Alhamdulillah, till today Allah still gave me chance to improve myself from bad to good.....stop2! is it my english sounds terrible?? do i care?? ops! maafkan mak, nak >.< ok2... serious okay...

Pilihan hidup...sedar tak sedar, sebenarnya kita setiap masa, setiap minit, setiap jam tak akan lari dari membuat keputusan..even memilih nak naik bas (example: rapid)  or teksi pun kena buat pilihan kan??? yelah, naik bas murah tapinye, kena tunggu lama, lau crowded kena berdiri, n maybe setting time kita nak smpai destinasi awal pun tak tercapai..berbanding teksi, cepat, pantas dan efficient >.< tapinya! mahalnya pakcik!!!!! saya bukan anak sultan, tak mampu bayar teksi mahal2..tapi itulah hakikatnya...kita tetap kena membuat pilihan...


One thing! once we make our decision, don't regret...even its hurt...just think that Allah dah already serve something good for us until we choose that way, jangan kita lupa...setiap yang kita lakukan, Allah yang gerakkan hati kita ^ . ^ terima kasih Ya Allah untuk takdir dan anugerah Mu ini....

another thing is, maybe sometimes people will judge what we do, what we chose...but guys! we should be rational based on situation..okay, qasieh explain...but this is on my opinion la....for me its easy with just saying, ah! pedulik lah apa orang nak kata! asalkan kita tau yang kita wat ni salah or tak...

don't be like this! hehehhe >.<

weelllll hellooooo guys!!! kita hidup kat dunia ni bukan seorang je okey...kadang2 nak buat apa perlu jugak fikir, mungkin pada kita betul, tapi tanpa kita sedar kita dah wat salah... qasieh nak share satu sentences arab yang berbunyi:


click je kat sentences arab tu lau nak tau detail ayat tu ^ . ^

last but not least, please think wisely and try to be a good person...don't quit on yourself and others! 

p/s:  semoga Allah gagalkan rancangan dan menghancurkan tentera Israel! Allahuakbar!

:: On My Day ::

Bismillahirrahmanirrahim

hang out one day before my day ^ . ^ 

yana, kina, nija, era and me!




13 November, dengan izin Allah, aku berjaya, eh jap2...aku dan k.era berjaya menghadapi cabaran, BERENANG! wakakakakakkaka >.< nak tau kat mana? Wet World je pun = . =' tapi the most important, kitorg berjaya jugak berenang tnpa bantuan, tapi tak lupa bahawasanya Dia yang Maha Esa yg beri kekuatan untuk kami berjaya ^ . ^ so sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttt!!!! heheheheh...

anyway, today is my day! thanks O Allah giving me all this nikmat ^ . ^

p/s: waiting my Mr. Soulmate wish my day......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...