:: Surat Pertama ::



16 Julai 2012

Assalamualaikum...


:: m e n c u b a ::

Bismillahirrahmanirrahim....

jiwa dan hati itu cuba untuk bertahan
bunyinya seakan sudah goyah
tidak! tabahlah duhai hati
ingatlah Allah itu masih ada
jangan kau berputus asa
tetapi jiwa dan hati itu seakan mengerti
apa yang bakal terjadi dikemudian hari
tentang soal jodohnya
ya jodoh itu allah yang tentukan
jodoh yang Engkau kurniakan sekarang
belum tentu milik hati dan jiwa itu
belum tentu rusuk itu kepunyaannya
ya, hati dan jiwa itu cuba memujuk tubuh agar kuat
mencuba untuk berubah kepada yang lebih baik
mencuba menjadi lain dari yang sebelumnya
mencuba untuk tidak berharap
mencuba untuk mengatakan pada jasadnya
sabar, Dia sudah mengaturkan segalanya..
wahai roh...bantulah jasad ini
membersihkan hati menyucikan jiwanya
sungguh! jasad itu ingin merasai nikmat Cinta
Cinta yang agung, Cinta Ilahi
biarpun kadangkala roh jatuh terjelupuk
jasad itu masih teguh berdiri di situ
mengharapkan cahaya dari Penciptanya
semoga jasad dan roh itu bersatu 
dalam iman dan kebaikan
sebelum berdepan dengan hari perhitungan
sebelum berhimpun di padang mahsyar
sebelum bertemu Sang Pencipta

amin ya Rabbal 'alamin...

:: Agenda Bersama Bonda ::

Bismillahirrahmanirrahim...

alhamdulillah, kerja2 abah tuk wat pagar kayu kat umah hampir selesai..punyalah lama, abah wat sendiri, dgn bos (my only one brother)...dari aku mula start study bulan mac, and sekarang hampir siap, tadi aku tolong abah mengecat tiang pintu pagar dgn ibu..huhuhu..

aku menang! yeay! sebab?? aku siap dulu...ngeh~~ adik menang :D anyway, story sikit sal diri aku yg dah nak start bulan ramadhan ni..ada ke org nak amik tau?? arh! biaq pi la, aku nk cita ja..nk tau baca, xmau gi umah mak jah > . <

ni tiang2 pagar, abah punya ^ _ ^


puasa ganti? dah settle...yang sunat2?? insya Allah dlm proses merajinkan diri, insya Allah...semoga Allah kurniakan kekuatan and cekalkan hati ni tuk berdepan dgn hari2 yg mendatang...

planning dgn my bonda??? actually jenuh la aku mintak izin dgn parents nk kerja la knonnya, tapi abah tak bagi = . = tp aku tau, abah tak bagi mesti ada hikmahnya..then you all know what?? my bonda ajak bisnes kuih raya..hehehehe > . < tgn aku memang tak mahir, tolong bolehla..

takpe, planning dah ada, semangat pun dah mula menjalar kt saraf2 ni..cuma bahan je tak ada lagi ni..nk guna ramuan apakah?? haaaaa, itu yg menjadi mslhnya sekarang..nk cari buku resepi kat kedai, mahal ibu kata > . < cari kt internet, keluar merepek2...eeerrmmm  = . = sabor je la...

ni la tiang pagar rumah abah yang dah siap ^ _ ^ wweeee....!


takpe, adik semangat dah ni ibu, moh ler kitew! hehehehe...anyway, pray for my sucees mencari pengalaman and membuat kuih, ha! doakn juga kita jadi pandai buit kuih, untung2 nnti dah kawin tahu nak buat kuih untuk suami > . < berangan tak sudah! hahahaha...

ok2...i'll stop here k, continue later you alls ^ _ ^ daaaa, salam..

nota kaki : cukup untuk saat ini, aku betul2 dah putus berharap dengan kamu, Mr. double S :')

:: Kali Pertama ::

Bismillahirrahmanirrahim...

alhamdulillah, baru ahad semalam bersamaan 8 Julai 2012, Allah izinkan aku and kawan2 selesai menjawab paper untuk semester pertama kami... nak tahu kenapa tajuk entry ni kali pertama??? 

sejujurnya, hehehehe...tahun ni banyak benda yang berlaku dalam hidup aku yang bila benda tu berlaku, akan terpacul lah dari bibir aku mcm ni " pertama kali dalam hidup aku.....bla..bla..bla..." nak share??? aish..mane boleh..hehehe...ada certain part je aku nk share..

ni la sayang2 saya msa semestar satu...


kalau sebelum ni masa stpm, sebelum real exam mesti akan ada percubaan or peperiksaaan kecil, at least kita dh get ready dgn soalan yang bakal muncul tp seriously, belajar kt universiti ni xde satu exam kecil pun yg akan aku tempuh sebelum final..tak sama situasinya..ha? test dlm kelas??

tu lagi la mengarut, masih leh tiru2...aiyyya! bkn wa ta mau belajar maaa, tapi itu exam ar, buat wa manya takot woo....begitulah hatiku berbisik kecil dan bunyi seakan kelakar hanay kerana nk sedapkan hati supaya steady n tenang....

mungkin untuk peringkat awal agak tak berapa ready, tp aku dah tahu cmne cara nk belajar lepas ni..alhamdulillah, semoga kawan2 yang lain dapat kejayaan :) yang paling buat aku best masa exam kat universiti ni, tempat duduk tak tetap..ikut suka hati la nak duduk mana pun, asal dapat jawab ^ _ ^

 teman sebilik yang banyak dengar aku berleter hari2....


wwweeeeee! totally different masa kt school dulu..hello! wake up please, where are you now?? ok2..aku mula sedar dari angan2 mat jenin yang tak sudah..hehehehe, anyway, thanks a lot to my class rape, who?


baik tu dia ni, ayu, sopan santun, berbudi bahasa, manis, sedap mata memandang, ambuih! puji lebih nampak??? hahahaha...saja, memang layak pun pujian tu untuk dia :) ok..

nota kaki : semester 1--> aku dah mula mengenal erti ujian hidup ni and semua tu wat aku jadi lebih matang...matang ker??? = . =' yela..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...