Siapa Pemilik Tulang Rusuk Ku ?


p/s : ini bukan wordless wednesday, tapi lack of idea ^ . ^ semoga 'Qasieh Kami' direstui oleh semua...

Jari Jemari Saya Ketagihan ! ! !

Assalamualaikum w.b.t

Bismillahirrahmanirrahim..

selamat petang exclusive wat blogger semua ^ . ^ anyway, memandangkan memang fatin jarang yang amat sangatlah kan nak update entry, oleh itu.... bila sekali dah bikin entry, jari jemari ni jadi ketagih yang amat nak terjah blogger lain > . < alah takpe, tak dosa kan pun ? ? ?

terima kasih ya Allah untuk anugerah tangan ini = . =


disebabkan fatin nak share dengan u all semua2 entry yang fatin terjah petang ni, fatin senaraikan semuanya ye...even taklah banyak mana pun...





fatin nak join..tapi kemalasan mengatasi segalanya..ada kepatot?  ?

p/s : ini pun tuntuk kemudahan fatin jenguk semula entry2 ni.. heheheheh.... harap semua dapat manfaatkan bersama ^ . ^ wink2!!


Iklan Lama Yang Sangat Menyentuh Jiwa..

Assalamualaikum w.b.t.

Bismillahirrahmanirrahim..

meh kita tengok video ni dengan sepenuh hati..





anyway, first of all...maybe weird sebab ni bukannya bulan syawal pun kan? eerrrkkk!!

that is not the key point...take the moral value based on the video, menyayat hati kan?
dada fatin jadi sebak pulak...risau nak tinggalkan ibu dan ayah gi study nanti...
rindunya pasti tidak terkata...
Ya Allah = . = 

sedikit ingatan bersama, hargailah orang yang sudah banyak berkorban melahir dan membesarkan kita
dari sekecil2 tubuh hinggalah sekarang
walaup besar mana rumah kita beli
walau setinggi mana pun kita belajar
ibu ayah harus di utamakan...

ibu... abah...
adik sayang ibu abah = . =
maafkan semua salah adik...
terima kasih untuk segalanya...

p/s : hanya lagi tinggal 9 hari, fatin rasa beratnya hati nak tinggalkan ibu abah....

Iklan Termahal Di Dunia



Assalamualaikum w.b.t.

Bismillahirrahmanirrahim...

ha! hehhehehee...meh tengok dulu video ni, hasil kongsi dari encik you tube ^ . ^




ha amacam! ? hehehehe...lama memang lama, tapi seriously unik kan..hehehe, kena penuh kesabaran nak tengok video ni..ha, nak tahu apa motif yang tersirat and tersurat x dari video ni?

tapi ni pada anggapan fatin la...

korang teliti semula ye, just hanya iklan kat tv, masyarakat pandang enteng saja, tapi pernah tak u all fikir betapalah susah and bersungguh2nya diorang nak menghasilkan hanya iklan yang memakan tidak smpai sejam, demi memastikan mesej or rekaan yang di cipta mampu memberi keselamatan dan keselesaan yang di reka khas untuk para pemandu...

hebat! fatin bukan dramatik, tapi ini lah hakikat yang mungkin sesetengah kita terlepas pandang..usaha mereka, kegigihan mereka, fatin memang tabik  pada usaha mereka..

by the way, congratulations! 

p/s : kadang2 iklan yang hanya beberapa minit tu, ada mesej yang and contoh yang boleh jadi ikutan pada kita...


♥ Adik Sayang Abah ♥

Assalamualaikum w.b.t.

Bismillahirrahmanirrahim...

pada tarikh 16 Februari 2012 bersamaan 23 Rabiul Awal 1433 Hijrah...
dengan berbangga dan berbesar hati, fatin selaku anak bongsu kepada Encik Jamadi ingin mengucapkan, Selamat hari lahir abah! 


i am really proud to have a father like you...
satu pesan abah yang fatin akan ingat sampai bila...

jaga aurat

kalau orang bagi tahi kat kita, balaslah dengan bunga yang wangi

abah! thank you so much! 
Ya allah..terima kasih untuk anugerah Mu ini



p/s : tadi abah tanya kat fatin, "kawan" ko tak datang, dah lama tak datang??? ^ . ^ 
fatin malulah bila abah tanya macam tu > . <

Apakah Ciptaan Allah Yang Paling Kuat ? ?

Assalamualaikum w.b.t.

Bismillahirrahmanrrahim..

ok semua, say c.h.e.e.s.e.! gud  ^ . ^ hehehehe...dah lame tak usik mengusik dengan korang2... rindu rasenye... ecewah! hahaha..ok, refer dari tajuk topik, fatin tergerak hati nak share something yang fatin dah baca based from BUKU INI, di halaman 85 hingga 86...

ini disebutkan oleh Nabi Muhammad di dalam kata2nya..

"" Allah mencipta bumi, lalu bumi bergetar, kemudian Allah menciptakan gunung dengan kekuatan yang sama dengan bumi, ternyata bumi terdiam."



para Malaikat kehairanan dengan penciptaan gunung itu, mereka bertanya kepada Allah, "Wahai Allah, adakah satu  perkara yang kamu cipta yang lebih kuat dari gunung?" Allah menjawab, "Ada, iaitu besi."



kemudian para Malaikat bertanya< "Wahai Allah, adakah yang kamu cipta yang lebih kuat daripada besi?" Allah menjawab, "Ada, iaitu air."



para Malaikat terus bertanya, "Wahai Allah, adakah yang kamu cipta yang lebih kuat dari air itu?"Allah menjawab, "ada, iaitu angin."



akhirnya para malaikay bertanya "Wahai Allah, adakah yang kamu cipta yang lebih kuat daripada semua itu?" allah menjawab, "Ada, iaitu amalan manusia yang mengeluarkan sedekah dengan tangan kanannya sementara tangan kirinya tidak mengetahui."

p/s : banyakkan lah amalan bersedekah ^ . ^



#03 Wordless Wednesday


p/s : tahniah adikku siti  noor fatiha, kamu pemilik buku ini akhirnya...rushing nak update,
 tp sempat jugak > . < hehehehehe

Setelah Sekian Lama Menyepi . . .

Assalamualaikum..

Bismillahirrahmanirrahim...

hai3 supa dupa bloggerz sekalian ! anyway, fatin betul2 minta maaf yang teramat sangat sebab seriously dah lama kot tak mengupdate apa2...even wordless wednesday pun tidak... adeeehhh ( x . x )

setelah sekian lama menyepi, sekarang fatin datang lagi ! fatin in da house! whoopppsss! terlebih pulak.. hehehe, maafkan fatin ea... apa pun, nak share ape yang fatin buat selama menyepikan diri.. bukanlah busy yang teramat macam perdana Menteri ke hulur ke hilir sampai tak sepat nak update satu hape pun, just masa yang cemburukan fatin * wink2! *

hahahahha...ok2, jangan senyum2 macam kambing lagi dah, tak smart tau.. let me story one by one, actually fatin sikit sibuk dengan, ye lah... fatin kan waiting further nak sambung study either UPSI or UiTM... then, punyalah busy ke sana ke mari, potostat segala bagai, cari keperluan, cuba melayakkan diri untuk jadi penuntut universiti.. ok, apabila result permohonan dah keluar, nah amekkau!

akhirnya jadi macam nih = . = '

lagi tunggang langgang busy memanjang, macam2 nk kena wat, tapi tade lah sampai lupa nak solat, lupa nak masak, nak sidai kain... fatin still chill je.. hahaha..planning lau betul tak dapat tawaran study, memang buat bisnes menjahitlah! * ehem2! ibu saya tukang menjahit selama 23 tahun k * jahitlah macam2, wat sarung tilam baby ke, baju kurung ke, cadar ke... hehehehe...

nah tengok! siti nurhaliza pun belajar menjahit tau !

punyalah fatin takut dengan mesin jahit tu, mengenjut2 ! adekepatot fatin takut dengan mesin tu... adhuinye pun...tapi, sekarang fatin dah mahir guna..yippiiiii ^ . ^ walaubagaimanapun, hasrat tu terpaksa fatin ke tepikan dulu sebab fatin dapat further study... apa dia? kat mana? secreto de amor ( * . * ) ngeeeeee....

nanti ea, sooner or later u all pasti dapat tahu jugak....


p/s : ppppssssttttt! awak2, malam tadi saya mimpi kat jari saya ada cincin merisik and tunang ^ . ^

#02 Wordless Wednesday


:: Assalamualaikum ::

Bismillahirrahmanirrahim 


p/s : andainya arwah masih ada, pasti segala persoalan dan keputusan akan terungkai...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...