:: k o s o n g ::


pagi yang tenang ditemani hujan yang renyai seakan-akan mengerti taufan yang melanda jiwaku.. jiwa yang seperti mencari hala tuju yang di cari..

.ya! jiwa itu sedar akan sebenarnya yang di cari dalam hidupnya, yang diperlukan dalam hidupnya, yang ingin dalam kehidupannya...

tetapi jiwa itu keliru untuk membuat pilihan.. risau memikirkan keadaan sekelilingnya...ah! pedulikan mereka... tapi jiwa itu tak berdaya..

seringkali jiwa itu meronta, ya Allah! kuatkan jiwa ini! sucikanlah jiwa ini! bersihkan jiwa ini dari noda dunia! lindungi jiwa ini dari kekotoran duniawi! 

jiwa hanya mampu menjerit, meronta tanpa suara..tanpa ada sesiapa yang mendengar...keadaan tetap seperti biasa walaupun jiwa tidak berhenti meronta setiap masa..

alam seakan mengerti pergolakan jiwa itu..tatkala mata memandang kehijauan alam yang terbentang luas, dia seakan tersedar bahawa Allah masih ada untuknya..

jiwa itu sedar ke mana harus dia bekkongsi rasa, ya! tadah lah tangan, mengadulah pada Allah! Dia maha Mendengar, Dia maha Mengetahui..

bersabarlah jiwa, sesungguhnya setiap yang terjadi itu adalah dengan keizinan Nya dan bukti kasih Nya padamu... cekal lah wahai jiwa! kuatkan semangat mu wahai jiwa!  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...