:: Hargai Diri Sendiri ::


J Assalamualaikum J

Bismillahirrahmanirrahim..

Korang sayang tak dengan diri sendiri? Oh no…. kenapalah fatin Tanya soklan yang fatin dah tahu jawapannya J just teasing u all….

Anyway, bohonglah lau ada orang cakap tan sayang dgn diri sendiri… apa tanda u all sayang diri sndiri?

 è Mesti  nak dapatkan yang terbaik dlm apa pun situasi
 è Cuba jadi manusia yang berguna
 è Berjaya mengawal emosi ketika marah dan sedih
 è Sentiasa mendorong diri buat perkara berfaedah
 è Cuba hindarkan diri dari maksiat dan kemungkaran
 è Sentiasa punya rasa keinginan untuk mendekati Allah
 è Bijak menggunkan akal dengan cara yg sepatutnya
 è Berkorban demi yang tersayang
 è Lagi??

Ok, fatin dah betul2 blur = . = ‘ nak cari idea apa tanda2 u all syg diri sndiri..atas tu just yg fatin terfikirkan..tapi sebenarnya ada sesuatu yang fatin nak smpaikan based on experience dlm hidup fatin..
Fatin akui terlalu muda untuk berbicara soal pengalaman hidup, mungkin banyak kekurangan yg ada pd diri fatin even mcm2 pengalaman dh kita lalui..

Actually, pengalamanlah yang mengajar erti hidup…pengalaman yang mengajar erti tanggungjawab, amanah dan bersyukur…pengalaman yang mengajar  fatin untuk lebih matang

Sedarlah apabila, sesuatu yg kita ingini tidak tercapai, mungkin Allah sudah takdirkan yg lebih baik buat kita..dan kita harus bersyukur dengan apa yg kita perolehi disaat ini dan menghargainya sebelum ia nya hilang dan lenyap…dan jangan sesekali ulangi kesilapan yg kita sendiri sedar bhwa pasti kekecewaan menanti di penghujungya…

lari dari tajuk! heheheheh...

p/s : mata dah mengantuk , idea pun dah bercelaru, adeeeehhhhh ( x . x )

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...