Hati Kita Digerakkan Oleh Yang Maha Esa


J Assalamualaikum J

Bismillahirrahmanirrahim..

sebelum apa2, ini entry soal hati dan it may take time..guys dah ready? senyum dulu k..! gud..

Ini lah hakikat insan bernama fatin, once  she say no, it will never change! But, the power of the Almighty can replace my principe… fatin redha, fatin pasrah..arh! perkataan ‘pasrah’ tu nampak sangat yang kita menyerah kalah, erti kata lain berputus asa…hey! Allah tidak suka hambaNya yang berputus asa sebelum berusaha…

So! Wake up from our dream or just let the fate it be.. ops! My English spoken  not good, but I try my best as well.. hahahaah J apa nak story??? He and she J Don’t take point there…

Just take the moral value from this story, ok dude??? Done, let’s start!

Ringkaskan cerita cinta ini, well as we know skrg zaman moden yg amatlah sangat until berkenalan pun by mukabuku..aisey! superb lah budak2  zaman sekarang..hahaha! ok stop, that’s not the key point..the key point, he and she kenal through mukabuku

Dipendekkan cerita cinta lagi, he and she terpaksa lepaskan satu sama lain tanpa rela..oh no! L namun, he and she akur takdir yang ditentukan… tapi sebelum diorang let go each other, he dah janji pada she , apapun jadi one day he pasti akan datang cari she semula..

She   tak amik port pun dgn janji tu, tapi dia berharap  janji itu ditepati…dasyat kan?? Biasa je! J hahahahahaa…..ok continue…

Day by day, she teruskn life as usual like others… and her mother’s friend smpaikan hajat..u all tahu kn makna hajat tu? She  relax, not hoping anything with the hajat..just let it be and follow up what will happen later…ringkas lagi????

She  accept the hajat J wow! And Alhamdulillah she start new life with a man J and u all know what??? One day he comes back to she ???? semudah itu??? Dlm keadaan she dah start new life dgn a man
 She confused and try to face the situation dgn tenang, kuat, sabar and memikirkan keputusan yg bakal di ambil  membawa kebaikan kepada semua pihak…walaupun she sedar yg dia terpaksa mengorbankan salah satu antara he and a man…

Saat ini, she masih berpegang pada prinsip hidupnya, sekali she buat keputusan. Kemudian hari she tak akan menoleh walaupun keputusan yg she buat amat berat tok she hadapi sendiri… tapi she yakin, Allah sentiasa ada bersamanya dan setiap keputusan yg she ambil kerana she tahu hatinya digerakkan oleh Allah untuk memutuskannya…

Lastly she redha with the decision, berlapang dada dengan kehadiran  a man J melepaskan he mencari kebahagian yang bakal ditemui suatu hari, insya Allah.. she sentiasa mendoakn yg terbaik buat insan2 yg dikasihinya…

" she + a man

p/s : fatin Jsi dia…without permission by Allah, all this will never happened…

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...