:: Mana Nak Cari Kerja Ni ::


J Assalamualaikum J

Bismillahirrahmanirrahim…

So! Setelah puas berbumbling kat ENTRY INI, fatin nak share one story dengan you all…experience yang mencabar dan rasanya macam mula2 kuat semangat, lepastu gila semangat, lepas tu tiba2 blur! Aiyoyo amma! Apa sudah jadi ini thambi…..

Ok lah, story start macam ni, lately fatin waiting nak sambung study kat mana2 universiti yang sudi terima fatin menuntut di situ, while waiting the result fatin decide try cari kerja tok cari duit sendiri kononnye lah kan…

Abah fatin pun excited tolong carikan kerja kat mana2 je, sampaikan ada kedai ayamas baru bukak kat area sini pun, abah suruh tanya kot lah ada lobang2 kerja  > . < hehehehhe…memang kelakar..tapi usaha tetap diteruskan demi mencari sesuap nasi, poyo macam ni!

takde kena mengena langsung dengan entry!


One day masa tengah belek membelek surat khabar metro *kalau tak silap* terjumpalah kerja kosong yang ditawarkan, memang banyak…ada nak pemandu lori, hahah! Nak tukang masak! Nak pembantu taska!
 Tapi fatin tak leh apply semua tu sebab tempat jauh, kalau boleh nak dekat sini2 je, nanti still dapat tolong ibu… cian ibu nanti tak ada siapa nak tolong..

Fatin ada tertarik dengan satu kerja ni, kalau you all tengok pun, fatin jamin mesti korang berminat nak apply… nak tau apa kerjanya tu? TERJAH SINI

Dah terjah? Amacam ada berani ka incik? Belum cuba belum tahu, dah cuba baru tahu…mestilah! Fatin senget J fatin dah try job ni, lau nak daftar kena bayar RM50 by Maybank… nak tahu macam mane seterusnya?

ni la rupa duit yang fatin transfer kat dorang tuh!

Aish…betul2 rumit nak cerita sebab fatin sendiri pun dah naik senget baca benda alah tu semua…job memang best, lau you all buat betul2, income dia memang sodap! Straigh to da point, sapa nak apply job ni, mesti expert  tahap kelas pertama lah! Baru betul2 ley further seterusnya…

Ok lah, lau you all nak tahu apa benda sebenarnya tu, try lah..fatin dah blur nak story benda tu semua, di pendekkan cerita, fatin kena buat proposal tok meyakinkan pihak dorang terima fatin untuk buat projek diorang seterusnya…. Rumit2



p/s : gatal sangat nak cari kerja, satu hape pun takdak! Anyway, lau kita nak sesuatu tapi asyik tak dapat je, sebenarnya belum di izinkan Allah untuk kita dapat apa yg di hajatkan waktu tu, mungkin ada, tapi lambat or cepat, apa pun, bersabarlah!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...